Våra tränare

Petter Jonsson

HEADPROFESSIONAL

Jag började spela golf 1986 på Mjölby GK. Jag har alltid älskat att träna mycket. Det gjorde att jag efter några år kunde spela professionellt och försöka tjäna pengar på mitt spel. Tränandet och diskuterandet med kompisar gjorde att steget mot att undervisa blev naturligt då jag gav upp försöket att leva på prispengarna från tävlandet. Sedan 1996 arbetar jag heltid med att hjälpa golfare att få ut mer av sitt spelande. Jag hoppas att vi kommer att träffas under en lektion i sommar eller på golfklubben någonstans.

Filosofi:
Förutsättningarna styr resultatet. Rätt svinggrunder, anpassad utrustning och bra beslut. Det vi gör innan slaget är det som vi har störst chans att påverka. Det är via upprepad övning på samma saker som vi blir hållbart bättre.

-Grundtränarutbildningen 1993
-Högre tränarutbildning 1997-1999
-TPI steg 1 och 2
-VTU fysisk träning
-Avancerat närspel steg 1 och 2
-Trackman utbildning
-Utrutningskunskap steg 1
-PGAs utbildningsveckor
-Otaliga kurser i PGAs regi
-Ca 10000 golflektioner genom åren

Marcus Jonsson

ASSISTENT PROFESSIONAL

Marcus Jonsson heter jag och har spelat golf i stort sett hela livet med det var först vid 12års åldern som jag tog mitt gröna kort på Slite GK, Gotland. Efter det har jag varit på Österhaninge GK, Haningestrand GK och sedan till Golf South Stockholm. Innan jag började min tränarkarriär gick jag på Farsta Golfgymnasium där mitt golfspelande utvecklades enormt under Max Anglert och sedan Petter Jonsson. Men det var under gymnasietiden som jag insåg att det inte är mitt eget spel som var det roligaste utan att det var golftränare som var mest intressant. Under två års tid har jag arbetat på Golf South Stockholm som assisterande tränare och på det andra året fick möjligheten att ta huvudansvaret som juniortränare vilket var enormt kul och fostrande.

Filosofi:
Långa drivar och korta puttar

Utbildning:
PGA:s Tränarassistent utbildning - 2016