Ban- och anläggningskommittén

Ban och anläggningskommittén har till uppgift att utveckla vår anläggning och våra banor.

Ban- och anläggningskommittén 2014

Ban- och Anläggnings-Kommittén bildades sommaren 2009. Någon motsvarande kommitté eller grupp hade inte funnits på ett antal år, 18-hålsbanan var ombyggd. Mycket var nytt eller förändrat och vi kände att behovet av en stor, övergripande framtidsplan var stort. Sagt och gjort, vi satte igång att skapa en sådan. Först gjorde vi en inventering, synade hela vårt område med kritiska och metodiska ögon. Sedan gjorde vi en, som det så modernt heter, kravspecifikation för vår anläggning, i del och som helhet.

När vi på detta sätt ställde upp våra krav, våra förväntningar eller förhoppningar på anläggningen Ågesta Golklubb, mot den faktiska verklighet som vi granskat, så uppstod en viss diskrepans. Det brukar vara så. Man vänjer sig vid saker och ting, blir lite hemmablind, gör några billighetslösningar, kompromissar lite och vips ser det rätt knasigt ut runt omkring. Kanske kommer det någon på besök och frågar: varför har ni det så här? Troligen säger en besökare inte så mycket, men tänker desto mer. Nu är inte vi besökare på Ågesta utan en kommitté med ansvar för mark och byggnader, så vi talar klarspråk. När vi tittade över Ågesta så såg vi en anläggning bestående av delar med bristande sammanhang, mycket lappverk och många tillfällighetslösningar samt framför allt en låg nivå på finishen.

Vår första uppmaning till klubben är alltså att höja kvaliteten rakt över hela linjen. Att vi skapar det vi vill ha snarare än det som är ekonomiskt fördelaktigt för stunden. Det kanske går ut över kvantiteten, men hellre varaktiga lösningar i lägre takt än snabba fixar som vi ångrar.

Utöver denna kvalitetshöjning så har vi identifierat ett antal punkter där det behövs förändringar i den fysiska miljön. Under vintern skissade vi febrilt, tittade på varje idé (egna och sådana som flödade in från er övriga medlemmar), diskuterade, förkastade, förändrade, tog till nåder och förkastade igen. Sedan tog vi om det hela från början. Resultatet ser ni här. Som ni kommer att upptäcka så är det ett levande material (eufemism för att det inte är färdigt). Vi är hälsosamt oense. Diskussionen pågår, men tro det eller ej, den går framåt, vi blir klarare och klarare över saker och ting. Färdig blir den nog aldrig, vår plan, men skarpare och bättre för varje vecka som går. Ta del av den här (det saknas några delar, men det kommer mer vart efter)! Vi ser fram emot dina synpunkter.

NAMN ANSVARAR FÖR KONTAKT
Johan Vagland Ordförande 073-023 40 08