Golfäventyret

På Ågesta lär man sig att spela och träna golf med hjälp av utbildningen i Golfäventyret.

Utgå från spelet

Vi tror att du lär dig bäst om din träning utgår från spelet! Först börjar du alltså att spela och träna på 30-banan som har de lättaste övningarna. Gör alla övningar och utmaningar som finns där.

När du tycker att du kan övningarna och klarar av dom på ett lätt sätt, är du redo att ta nästa steg och kan ”levla” till nästa nivå (som är något svårare). Du tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Så här ser de fyra stegen ut

30-banan

Den enklaste banan är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du bland annat att träna på att slå jämna slag.

50-banan

Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och du behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård.

100-banan

Därefter gäller det att klara 100-banan, det vill säga den riktiga banan där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar du med en riktig golfboll från röd tee på alla par 3 hål på vår 9-hålsbana. På par 4 hålen spelar du lite längre fram från markering på fairway. Här lär du dig många regler för spelet och hur du spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du ska också kunna använda golfvett och veta hur du ska göra för att banan ska fortsätta vara i bra skick.

Spel med hcp

När du har klarat 100-banan har du fått hcp 54 och är redo att spela på 9-hålsbanan från röd tee på alla hål. Klarar du över 18 poäng på 9 hål sänker du ditt hcp vidare nedåt. För att spela på vår 18-hålsbanan behöver man ha 36 i hcp.

Utmana dig själv

Vid varje bana hittar du några ”Klara-utmaningar” och några ”Göra-utmaningar”.

Att sätta upp mål och sedan klara av dem är kul. Ett mål kan till exempel vara att klara ett visst slag eller att spela en bana på ett visst antal slag – en Klara-utmaning. Men att spela tre dagar i rad kan också vara en utmaning – en Göra-utmaning.

Vissa utmaningar kommer du att tycka är lättare än andra. Vi är bra på olika saker. Din kompis är kanske extra bra på en utmaning som du tycker är svår, och tvärtom. 

Att träna och spela golf på någon av de olika banorna är förstås roligt, men du kan träna på andra sätt också, du kan till exempel öva på något av de olika slagen. Hur många puttar kan du få i hål från en meter på fem försök? Om du klarar alla fem så kan du utmana dig själv att putta längre från hålet.  

Du kan också skapa egna utmaningar och utmana dig själv eller en kompis, eller dela upp er i två grupper och utmana varandra på olika saker.

Lycka till med dina utmaningar!