Vårt gym

På Ågesta kan du träna styrketräning i våra maskiner eller med fria vikter. Medlemmar är välkomna att träna alla tider på dygnet. Dock är det bokat för gruppträning torsdagar kl 18:00-20:00 samt söndagar kl 10:00-12:00.

Styrketräning i maskin

Vi har maskiner för träning av alla olika muskelgrupper. Vi rekommenderar att använda maskinerna om du precis har börjat med din styrketräning. I maskinerna gör du en rörelse utifrån ett givet mönster, och det är lättare att göra rätt. Träning med maskiner ger också en mer isolerad muskelansträngning än vad fria vikter ger.

Styrketräning med fria vikter

Träning med fria vikter rekommenderar vi till dig som har tidigare kunskap av att träna på gym. För golfare är denna träning extra bra då den involverar flera muskelgrupper. Vi har hantlar, skivstänger, pilatesbollar, medicinbollar och balansplattor som du kan använda.

Vår fystränare

Jag heter Torbjörn Nord och jag jobbar som fystränare på Ågesta GK. Jag började 2002 och har därmed vart med ett tag. Jag började själv spela golf som liten men efter hand tog annan idrott över mitt intresse. Min idrottsbakgrund är som elithandbollsspelare. Jag har även tävlat ett antal SM i Athletic fitness. Jag har på senare år ägnat mig åt multisport. Jag arbetar även som lärare. Jag har även utbildat mig kring golfens fysiska områden som styrka, koordination samt rörlighet. Jag jobbar mot våra yngre spelare men även med vuxna som vill utveckla sin fysiska förmåga för att bli en bättre golfare. Mot de yngre jobbar jag med att stärka individens fysiska förmåga men även parallellt höja självförtroende samt självkänsla som ligger till grund för att få utveckling. Jag jobbar även med personlig utveckling för att kunna nå sina mål eller bara vill må bättre som människa.

Du når mig via:
E-post: torbjorn.nord@stockholm.se