VÄLKOMMEN TILL ÅGESTA

Ågesta är en komplett golfanläggning endast 15 min från city. Förutom en 18-hålsbana som håller hög kvalité erbjuder vi en 9-hålsbana samt klubbhus med allt du behöver. 18-hålsbanan invigdes 1958 och 2008 genomfördes en omfattande ombyggnad av greenområden samt bansträckningen under ledning av Peter Fjällman.

Begynnelsen

Fröet till nuvarande Ågesta Golfklubb såddes 1958 då verksamheten startade vid Söderbysjön i Nackareservatet. Klubben hette då Hammarby. 1965 började vi spela även vid det nuvarande läget i närheten av Ågesta Gård i Huddinge. 1973 bytte klubben därför namn till Ågesta GK. Verksamheten bedrevs ett tag på båda dessa platser. Banpersonalen fick köra maskinerna mellan banorna. Nackabanan såldes till Stockholms Stad som bedrev golfbana i kommunal regi till Björkhagens GK tog över.