Vi tränar för att tävla

Tävlingar på Ågesta

PGA junior PRO AM på Österåkers GK 2013

ÅGESTAS JUNIOR OCH MINIOR TOUR 2016
Vår egen juniortour är öppen för alla juniorer upp till 14 år som är med i Ågestas junior- eller miniorverksamhet. Tävlingen är ett sätt att få komma ut och spela på banan och lära sig att tävla. Den kommer att genomföras varannan lördag på klubben på 9- och 18-hålsbanan. Första omgången är lördag 7 maj 2016.
Anmälan via Min golf på www.svenskgolf.se.

SKANDIA CUP
Skandia Cup spelas i fyra steg: 1. Klubbkval – 2. Gruppkval – 3. Regionkval – 4. Riksfinal i fyra åldersklasser för pojkar och flickor 0-13, 14, 15 och 16 år. ”Världens största ungdomstävling i golf ”. Vi spelar gruppkvalet både på 9- och 18-hålsbanan.

JUNIOR KM
I början på augusti spelas junior KM på 9- och 18-hålsbanan. Mer information kommer.

MINI TEAM AVSLUTNING
Avslutningstävling för alla miniorer på 9-hålsbanan. Vi delar upp barnen i lag och spelar scramble så att alla kan vara med och bidra i sina lag. En tävling avslutar vår- resp hösttermin.

JUNIOR AVSLUTNING
Juniorernas lagtävling på 18-hålsbanan avslutar säsongen i oktober. Efter avslutat spel blir det mat och prisutdelningar. Mer information kommer.

Tävlingar på andra banor

SGDF MINI TOUR
SGDF Mini Tour är öppen för tjejer och killar som är 14 år eller yngre (födda 1998 eller senare). Spelformen är 9 hål poängbogey från röd tee, och tävlingen går på 5 olika banor i Stockholm.
Klass 1: Flickor med officiell hcp
Klass 2: Pojkar med officiell hcp
Klass 3: Flickor med hcp 37-54
Klass 4: Pojkar med hcp 37-54

SGDF ROOKIE TOUR
SGDF Rookie Tour är avsedd att ge yngre spelare med medelhöga handicap (mellan 10,0-30,0) som inte är redo att spela "scratch"-tävlingar en möjlighet att spela på andra klubbar och få tävlingserfarenhet. Spelformen är 18 hål slaggolf med handicap från blå/röd tee, och spelas på 5 olika banor i Stockholm.

SKANDIA TOUR
På Skandia Tour kan alla juniorer tävla scratch på nivåerna Elit, Riks, Regional och Distrikt. Skandia Tour spelas över sex omgångar. På alla spelplatser och nivåer har flickor och pojkar gemensamma spelplatser. Mellan varje omgång sker upp- och nedflyttningar beroende på prestation.

Touravgift Skandia Tour
Touravgiften är på 350 kr och är ett krav för att kunna anmäla sig till Skandia Tour Regional, Riks och Elit. Touravgiften betalas genom att logga in på Min Golf och klicka på Skandia Tour loggan och följa instruktionerna. På Skandia Tour Distrikt är det upp till respektive distrikt att avgöra om betald touravgift krävs för anmälan.

SKANDIA JSM KLUBBLAG
Skandia JSM Klubblag är en tävling i cupformat där klubblag spelar lagmatcher mot varandra i: Kval i distrikten - Kvalomgång 2 - Slutspel - Final. Fyra klubblag kvalificerar sig till Final, som spelas utomlands i höst.

På Stockholms Golfdistrikt finns alla info om alla juniortävlingar som kommer att genomföras under 2015 i Stockholm. Klicka här för att komma dit.